Logo English

Subsidie voor bezorging per (bak)fiets

undefined

Verschillende Nederlandse steden stellen subsidieregelingen in voor het gebruik of de aanschaf van (elektrische) vracht- en bezorgfietsen ter vervanging van vervuilende dieselbusjes en scooters.

We publiceren hier een lijst van de ons bekende subsidieregelingen. Mocht u subsidieregelingen kennen die hier niet bij staan, laat het ons dan weten via jos [at] fietsdiensten [punt] nl

Rotterdam kent een 'Subsidie (elektrische) fietsen maaltijdbezorgers'. Deze subsidieregeling geldt tot eind 2018 en tot 1 december 2018 kan een subsidieaanvraag ingediend worden.

Den Haag kent de 'Ondernemerssubsidie (elektrische) scooters en bakfietsen'. Deze subsidieregeling loopt al vanaf september 2017 en is in oktober met 100.000 euro verhoogd vanwege het succes. De subsidie loopt tot april 2018.

In de regio Zwolle-Kampen is de 'Vrachtfietsactie' verlengd tot eind februari. In februari en maart is de Vrachtfietsactie van kracht in Twente (Enschede) en in mei en juni in de Stedendriehoek (Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Lochem, Epe, Brummen, Voorst)

In Deventer kunnen ondernemers onder deze subsidieregeling ook het gebruik van een fietskoerier uitproberen.

                   undefined                  undefined

In België heeft Stad Mechelen een 'Subdidie voor fietsleveringen'. Tot 1 maart 2018 kunnen aanvragen worden ingediend.

Ken je meer steden met subsidieregelingen voor het gebruik of de aanschaf van (e-)bakfietsen, laat het ons weten