Logo English

Landelijk netwerk van fietskoeriers.nl maakt de belofte van ‘same day delivery’ waar

Online warenhuizen beloven steeds vaker dat jouw pakketje diezelfde dag nog in huis is. Vanaf nu is er een pakketbezorger die die belofte op een duurzame manier waarmaakt. Fietskoeriers.nl, een collectief van fietskoerierbedrijven uit 27 steden in Nederland, lanceert per 1 mei 2016 een landelijk dekkend netwerk voor same day delivery.

De fietskoerier is dé oplossing voor pakketbezorging in de stad. “Een unieke dienst voor winkels en webshops.”, aldus Marieke Snoek, directeur van Fietskoeriers.nl. “Wij collecteren en bezorgen alle pakketten op de fiets. De collectie doen we s ‘middags, waardoor we de pakketten dezelfde avond al kunnen bezorgen. Overal in Nederland.”.

De logistieke bottleneck die de ‘same day delivery’ belofte met zich mee brengt wordt zichtbaar door de sterke groei aan pakketbusjes in de stad. Fietskoeriers.nl lost dit op door in de stad de fiets te gebruiken en te werken met hubs die gunstig gesitueerd zijn aan de rand van de stad: “Pakketbusjes kunnen daar snel pakketten afleveren en ophalen. De fietskoerier zorgt voor een snelle fietsverbinding tussen de hub en de rest van de stad. Zo zorgen we voor slimmere en vooral duurzamere logistiek in de stad.”, aldus Snoek.

Een samenwerking met pakketbezorger Red Je Pakketje zorgt ervoor dat het netwerk landelijk dekkend is: “Zonder Red Je Pakketje zouden alle fietskoerierssteden losse eilandjes zijn. De samenwerking zorgt ervoor dat onze steden met elkaar verbonden zijn. Daarnaast verzorgt Red Je Pakketje de bezorging van onze pakketten buiten de stad, zoals wij de bezorging van hun pakketten binnen de stad voor onze rekening nemen.”, legt Snoek uit.

Same day delivery in Nederland is snel in opkomst. Snoek is zelfverzekerd: “Wij, fietskoeriers, zijn al jaren dé experts op de first en last mile en weten als geen ander wat erbij komt kijken om in de stad een pakket snel op plaats van bestemming te krijgen. Wij laten zien dat pakketbezorging ook anders kan en dat er nog veel meer logistieke problemen in de stad op te lossen zijn op de fiets.”.

 

Presentatie van Fietskoeriers.nl tijdens de ICBF2016 Conference